כבד אווז נוסח מרסיי
העיר מרסיי שבצרפת היא אחת הערים הקולינריות המענגות ביותר, ובתוך פחות מחצי שעה תוכלו גם אתם להתענג על כבד אווז כמו של הצרפתים המקומיים.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 1/2 ק"ג כבד אווז טרי
- 3 בצלים גדולים פרוסים
- מלח
- קורט פלפל שחור
- 1/2 כפית פפריקה חריפה
- חמאה
- יין אדום
- שמן לטיגון
אופן ההכנה
- 1. משרים את כבד האווז ביין במשך לילה אחד במקרר.
- 2. מטגנים את הבצל בשמן, ומוסיפים את הפפריקה, הפלפל ומעט מלח. לאחר שמזהיב מעבירים לצלחת.
- 3. מטגנים את הכבד בחמאה רק מעט, עד שישחים.
- 4. בוזקים על הכבד מעט מלח לפי הטעם. מניחים על הבצל ומגישים חם.