עוגה "כושית" קלאסית
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- לעוגה:
- 2 כוסות סוכר
- 1 שקית סוכר וניל
- 1/2 2 כוסות קמח רגיל
- 1 שקית אבקת אפיה
- 6 כפות קקאו
- 1 כפית אבקת סודה לשתיה
- 1/2 1 כוסות מים
- 4 ביצים
- 1/4 1 כוסות שמן
- לקרם:
- 4 כפות קקאו
- 5 כפות מים
- 4 כפות סוכר
- 50 גר' מרגרינה
- 1 שקית סוכר וניל
אופן ההכנה
- לחמם תנור ל-170 מעלות.
- לערבב היטב את כל החומרים היבשים. להוסיף את החומרים הרטובים ולערבב לעיסה חלקה.
- לאפות בתבנית 28 משומנת כ-3/4 שעה או עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש.
- להכנת הקרם: להמיס את כל חומרי הקרם על אש נמוכה עד שנוצר קרם חלק.
- למרוח על העוגה כשמתקררת.