וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

דגי אמנון במיץ לימון

זה לא רק חרוז מהנה, אלא גם מנה מהנה במיוחד: הכוסברה והפטרוזיליה מעניקות טריות לדג, אבל חשוב מכל הוא הלימון, שבלעדיו שום דג לא יהיה מושלם.

מתכון מאת: אבירם

דג אמנון אפוי עם לימונים כבושים. אפיק גבאי,
דג אמנון אפוי עם לימונים כבושים/אפיק גבאי

מצרכים למתכון

  • 5-4 דגי אמנון טריים
  • 5-4 שיני שום
  • 3/4 כוס מיץ לימון
  • ½ 2 כוסות מים
  • 1/2 חבילת פטרוזיליה, קצוצה דק
  • 1/2 חבילת כוסברה, קצוצה דק
  • 6 גבעולי סלרי (כולל העלים), קצוצים גס
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 3 כפות שמן

אופן ההכנה

  • 1. ממליחים את הדגים במלח ומניחים בקערה שטוחה לשעתיים וחצי. לאחר מכן שוטפים את הדגים מהמלח.
  • 2. ממלאים כל דג בשן שום אחת ובמעט מהירקות - פטרוזיליה, כוסברה וסלרי.
  • 3. מניחים את הדגים בסיר רחב. מפזרים מעל הדגים את הירק שנשאר. מוסיפים את השמן ומתבלים במלח ופלפל. יוצקים את מיץ הלימון והמים, אך חשוב שהמים לא יכסו את הדגים.
  • 4. מבשלים על להבה גבוהה עד לרתיחה. מורידים את האש ומבשלים על להבה בינונית כחצי שעה.
  • 5. לאחר הבישול מניחים לדגים להתקרר מעט בסיר כדי שהם לא יתפרקו.
  • 6. מגישים כל דג בצלחת עם נוזל הרוטב בליווי לחם טרי.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully