וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

פשטידת זיתים

מתכון מאת: מערכת וואלה

פשטידת זיתים. ShutterStock
פשטידת זיתים

מצרכים למתכון

  • לבצק:
  • 1/2 1 כוסות קמח
  • 100 גרם חמאה או מרגרינה
  • 1/4 כפית מלח
  • 1 ביצה
  • 2 כפות מים קרים
  • למלית:
  • 3 גביעי גבינת קוטג'
  • 400 גרם זיתים ירוקים מגולעינים וחתוכים (אפשר גם 200 גרם זיתים ירוקים ו-200 גרם זיתים שחורים)
  • 2 ביצים
  • 150 גרם גבינת קשקבל או גבינת מוצרלה מגורדת
  • פלפל לבן
  • מלח

אופן ההכנה

  • 1. להכנת הבצק: לעבד במעבד מזון קמח, ביצה, מלח וחמאה לתערובת אחידה. להוסיף מים קרים או קמח לפי הצורך - צריך להיווצר בצק אחיד ולא דביק. להניח לשעתיים במקרר.
  • 2. לאחר הצינון לפרוס את הבצק בשיכבה אחידה בתבנית מלבנית משומנת.
  • 3. להכנת המלית: לערבב היטב בקערה את כל חומרי המלית. מתבלים לפי הטעם.
  • 4. יוצקים ת התערובת מעל הבצק. אופים בחום בינוני כ-30 דקות, עד שמזהיב וקיסם הננעץ במרכז יוצא יבש.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully