פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      פשטידת זיתים

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      פשטידת זיתים (ShutterStock)
      פשטידת זיתים (ShutterStock)

      מצרכים

      • לבצק:
      • 1/2 1 כוסות קמח
      • 100 גרם חמאה או מרגרינה
      • 1/4 כפית מלח
      • 1 ביצה
      • 2 כפות מים קרים
      • למלית:
      • 3 גביעי גבינת קוטג'
      • 400 גרם זיתים ירוקים מגולעינים וחתוכים (אפשר גם 200 גרם זיתים ירוקים ו-200 גרם זיתים שחורים)
      • 2 ביצים
      • 150 גרם גבינת קשקבל או גבינת מוצרלה מגורדת
      • פלפל לבן
      • מלח

      אופן ההכנה

      • 1. להכנת הבצק: לעבד במעבד מזון קמח, ביצה, מלח וחמאה לתערובת אחידה. להוסיף מים קרים או קמח לפי הצורך - צריך להיווצר בצק אחיד ולא דביק. להניח לשעתיים במקרר.
      • 2. לאחר הצינון לפרוס את הבצק בשיכבה אחידה בתבנית מלבנית משומנת.
      • 3. להכנת המלית: לערבב היטב בקערה את כל חומרי המלית. מתבלים לפי הטעם.
      • 4. יוצקים ת התערובת מעל הבצק. אופים בחום בינוני כ-30 דקות, עד שמזהיב וקיסם הננעץ במרכז יוצא יבש.

      מחשבוני המרה:

      נפחים
      משקלים
      טמפרטורה
      המרות פופולריות