פשטידת זיתים
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- לבצק:
- 1/2 1 כוסות קמח
- 100 גרם חמאה או מרגרינה
- 1/4 כפית מלח
- 1 ביצה
- 2 כפות מים קרים
- למלית:
- 3 גביעי גבינת קוטג'
- 400 גרם זיתים ירוקים מגולעינים וחתוכים (אפשר גם 200 גרם זיתים ירוקים ו-200 גרם זיתים שחורים)
- 2 ביצים
- 150 גרם גבינת קשקבל או גבינת מוצרלה מגורדת
- פלפל לבן
- מלח
אופן ההכנה
- 1. להכנת הבצק: לעבד במעבד מזון קמח, ביצה, מלח וחמאה לתערובת אחידה. להוסיף מים קרים או קמח לפי הצורך - צריך להיווצר בצק אחיד ולא דביק. להניח לשעתיים במקרר.
- 2. לאחר הצינון לפרוס את הבצק בשיכבה אחידה בתבנית מלבנית משומנת.
- 3. להכנת המלית: לערבב היטב בקערה את כל חומרי המלית. מתבלים לפי הטעם.
- 4. יוצקים ת התערובת מעל הבצק. אופים בחום בינוני כ-30 דקות, עד שמזהיב וקיסם הננעץ במרכז יוצא יבש.