וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

רולדת שמרים

מתכון מאת: מערכת וואלה

הכנת בצק. Artoday
הכנת בצק

מצרכים למתכון

  • לבצק:
  • 1 ק"ג קמח
  • 1/2 1 מרגרינה ללא מלח
  • חבילה קטנה של סוכר וניל
  • 1/2 1 כוס חלב
  • שמונים גרם שמרים (ניתן להשתמש ב"שמרית" אחת ומשפר אפייה)
  • 1/2 כוס סוכר
  • 3 ביצים
  • למילוי:
  • ניתן להשתמש בכל ריבה, קונפיטורה, ממרח שוקולד עשיר, ממרח תמרים וכיו"ב
  • לזיגוג:
  • 1/2 כוס סוכר מומס ב-3/4 כוס מים רותחים

אופן ההכנה

  • 1. מערבבים את כל חומרי הבצק עד לקבלת בצק אחיד. משהים בקערה מכוסה במגבת לחה כ-10 דקות.
  • 2. מחלקים את הבצק ל-4 חלקים. מכל חלק מרדדים שני עלים ומורחים בממרח ביד נדיבה. מגלגלים ומשני הגלילים יוצרים מעין צמה - כך מכינים ארבע רולדות.
  • 3. מניחים על נייר אפייה בתבנית התנור ומשהים בתנור (כשהוא לא מופעל!) כשעה.
  • 4. מוציאים את הרולדות מהתנור. מחממים התנור לחום של 160 מעלות ואופים את הרולדות כ-40 דקות.
  • 5. מוציאים וזולפים את הזיגוג על הרולדות כשהן חמות.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully