פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      רולדת שמרים

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      הכנת בצק (Artoday)
      הכנת בצק (Artoday)

      מצרכים

      • לבצק:
      • 1 ק"ג קמח
      • 1/2 1 מרגרינה ללא מלח
      • חבילה קטנה של סוכר וניל
      • 1/2 1 כוס חלב
      • שמונים גרם שמרים (ניתן להשתמש ב"שמרית" אחת ומשפר אפייה)
      • 1/2 כוס סוכר
      • 3 ביצים
      • למילוי:
      • ניתן להשתמש בכל ריבה, קונפיטורה, ממרח שוקולד עשיר, ממרח תמרים וכיו"ב
      • לזיגוג:
      • 1/2 כוס סוכר מומס ב-3/4 כוס מים רותחים

      אופן ההכנה

      • 1. מערבבים את כל חומרי הבצק עד לקבלת בצק אחיד. משהים בקערה מכוסה במגבת לחה כ-10 דקות.
      • 2. מחלקים את הבצק ל-4 חלקים. מכל חלק מרדדים שני עלים ומורחים בממרח ביד נדיבה. מגלגלים ומשני הגלילים יוצרים מעין צמה - כך מכינים ארבע רולדות.
      • 3. מניחים על נייר אפייה בתבנית התנור ומשהים בתנור (כשהוא לא מופעל!) כשעה.
      • 4. מוציאים את הרולדות מהתנור. מחממים התנור לחום של 160 מעלות ואופים את הרולדות כ-40 דקות.
      • 5. מוציאים וזולפים את הזיגוג על הרולדות כשהן חמות.

      עוד מתכוני קינוחים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -