רולדת שמרים
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- לבצק:
- 1 ק"ג קמח
- 1/2 1 מרגרינה ללא מלח
- חבילה קטנה של סוכר וניל
- 1/2 1 כוס חלב
- שמונים גרם שמרים (ניתן להשתמש ב"שמרית" אחת ומשפר אפייה)
- 1/2 כוס סוכר
- 3 ביצים
- למילוי:
- ניתן להשתמש בכל ריבה, קונפיטורה, ממרח שוקולד עשיר, ממרח תמרים וכיו"ב
- לזיגוג:
- 1/2 כוס סוכר מומס ב-3/4 כוס מים רותחים
אופן ההכנה
- 1. מערבבים את כל חומרי הבצק עד לקבלת בצק אחיד. משהים בקערה מכוסה במגבת לחה כ-10 דקות.
- 2. מחלקים את הבצק ל-4 חלקים. מכל חלק מרדדים שני עלים ומורחים בממרח ביד נדיבה. מגלגלים ומשני הגלילים יוצרים מעין צמה - כך מכינים ארבע רולדות.
- 3. מניחים על נייר אפייה בתבנית התנור ומשהים בתנור (כשהוא לא מופעל!) כשעה.
- 4. מוציאים את הרולדות מהתנור. מחממים התנור לחום של 160 מעלות ואופים את הרולדות כ-40 דקות.
- 5. מוציאים וזולפים את הזיגוג על הרולדות כשהן חמות.