- 1. את כל המוצרים לממרח הפסטו טוחנים יחד בבלנדר עד לקבלת משחה חלקה.
-
- 2. חוצים את החציל לאורכו מבלי להסיר את העוקץ. מרוקנים את ליבת הגרעינים ומטגנים קלות בשמן זית. מוציאים לנייר סופג.
-
- 3. להכנת רוטב הפטריות: מחממים בסיר את השמנת המתוקה והיין הלבן ומצמצמים עד כדי רבע.
-
- 4. מוסיפים את המלח, הפלפל, הקימל, הטימין והפטריות. טועמים ומשפרים תיבול במידת הצורך. מוסיפים את כפית החמאה וטורפים עד להיבלעותה המוחלטת.
-
- 5. מושחים כל סירת חציל בממרח הפסטו, מגררים מעל את הרוקפור ומכניסים לתנור ל-12 דקות בחום של 180 מעלות.
-
- 6. לאחר השחמה מעבירים לצלחת הגשה ובוזקים את רוטב הפטריות מעל. מומלץ להגיש עם פרוסות בגט קלוי בצד.