וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

חציל ממולא בפסטו ורוקפור

האם זו המנה הכי שווה ב"טעם העיר" השנה? מסעדת "קימל" הנהדרת חושפת מתכון שיגרום לכם להזיל ריר, לחציל הממולא בגבינת רוקפור ופסטו.

מתכון מאת: מערכת וואלה

שלבי הכנת קדירת פסטה וחצילים. דניאל הוליסטר, דניאל אליסטר
שלבי הכנת קדירת פסטה וחצילים/דניאל הוליסטר

מצרכים למתכון

  • ל-2 מנות:
  • 1 חציל בינוני
  • 1/2 1 כוס גבינת רוקפור מגוררת
  • להכנת הפסטו:
  • 1 כוס עלי בזיליקום מופרדים
  • 1/2 כוס גבינת פרמזן איכותית
  • 3 שיני שום
  • 1/2 כוס צנוברים קלויים
  • 1/2 כוס שמן זית כתית מעולה
  • קורט מלח
  • קורט פלפל לבן טחון
  • לרוטב הפטריות:
  • 2 מיכלי שמנת מתוקה
  • 1 כוס דחוסה של פטריות שמפיניון קצוצות
  • 4 ענפי טימין מופרדים לעלים
  • קורט מלח
  • קורט פלפל לבן
  • קמצוץ גרעיני קימל
  • 1/2 כוס יין לבן
  • 1 כפית חמאה

אופן ההכנה

  • 1. את כל המוצרים לממרח הפסטו טוחנים יחד בבלנדר עד לקבלת משחה חלקה.
  • 2. חוצים את החציל לאורכו מבלי להסיר את העוקץ. מרוקנים את ליבת הגרעינים ומטגנים קלות בשמן זית. מוציאים לנייר סופג.
  • 3. להכנת רוטב הפטריות: מחממים בסיר את השמנת המתוקה והיין הלבן ומצמצמים עד כדי רבע.
  • 4. מוסיפים את המלח, הפלפל, הקימל, הטימין והפטריות. טועמים ומשפרים תיבול במידת הצורך. מוסיפים את כפית החמאה וטורפים עד להיבלעותה המוחלטת.
  • 5. מושחים כל סירת חציל בממרח הפסטו, מגררים מעל את הרוקפור ומכניסים לתנור ל-12 דקות בחום של 180 מעלות.
  • 6. לאחר השחמה מעבירים לצלחת הגשה ובוזקים את רוטב הפטריות מעל. מומלץ להגיש עם פרוסות בגט קלוי בצד.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully