וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

טונה צרובה על אספרגוס

המנה הזו מתאימה מאוד כעיקרית שלא מכבידה בקיץ. מאוד לא מומלץ לבשל את הטונה מעבר לצריבה, כי אז היא מאבדת את העסיסיות המבורכת שלה ונהיית יבשה.

מתכון מאת: רפי שתיים, mouse.co.il

טטאקי טונה צרובה בתיבול תבלינים קריאוליים. דנה מאירזון
טטאקי טונה צרובה בתיבול תבלינים קריאוליים

מצרכים למתכון

  • ל-4 סועדים:
  • 4 סטייקים של טונה אדומה, כ-150 גרם כל אחד
  • זר של אספרגוסים דקיקים
  • חסה בינונית ופריכה
  • אנדיב בלגי, פרוס (לטעום קודם אם לא מריר מדי)
  • מיץ מחצי לימון
  • 5 כפות שמן זית
  • 1 שן שום כתושה (לא חובה)
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • לרוטב:
  • 1/2 בצל סגול
  • זר קטן של כוסברה
  • 1 גבעול סלרי
  • 1 גזר
  • 2 עגבניות בשלות
  • 1/2 פלפל אדום
  • 3 כפות חומץ בן יין אדום
  • 1/2 כוס שמן זית משובח
  • מלח ופלפל שחור גרוס

אופן ההכנה

  • 1. קוצצים דק ככל האפשר את ששת המרכיבים הראשונים של רוטב הדג, ומרטיבים בחומץ ובשמן הזית. מתבלים ומשאירים בכלי בטמפרטורת החדר.
  • 2. בינתיים שוטפים את החסה והאנדיב ומייבשים היטב (עדיף במייבש חסה). עוטפים במגבת יבשה ונקייה ומכניסים למקרר.
  • 3. שוברים ביד את החלק העבה של גבעולי האספרגוס. אם הוא נשבר בצורה חלקה, אין לו סיבים ואפשר לבשלו. אם הוא סיבי, יש לקלף אותו בקולפן ירקות מאותה נקודה, כך שיישאר רק החלק הפנימי. חולטים במים רותחים ומומלחים למשל 7-3 דקות (כדאי לטעום כדי לקבוע מתי הוא מוכן). האספרגוס צריך להישאר פריך וירוק. מעבירים למי קרח לעצירת הבישול.
  • 4. מחממים מחבת מחורצת לחום גבוה (אפשר גם בגריל או בתנור עם גריל עליון). משמנים מעט את הטונה ומניחים אותה על המחבת. מזיזים מעט את הדג כדי שלא יידבק. צולים דקה-שתיים מכל צד לכל היותר.
  • 5. מתבלים את החסה והאנדיב במיץ הלימון, בשמן הזית, מלח, פלפל ושום. מניחים מעל את האספרגוסים ומעליהם את נתח הטונה. מורחים על כל סטייק את הרוטב ומגישים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully