וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

ברוקולי בחמאה ולימון

מתכון באדיבות אתר מועצת הירקות לברוקולי בחמאה ולימון

מתכון מאת: מערכת וואלה

ברוקולי בקערה. ShutterStock
ברוקולי בקערה

מצרכים למתכון

  • ל-4 מנות:
  • 700 גרם ברוקולי עם גבעולים קצרים
  • 150 גרם חמאה
  • 4 שיני שום פרוסות
  • 1/2 כוס מיץ לימון סחוט טרי
  • מלח ופלפל שחור גרוס, לפי הטעם

אופן ההכנה

  • 1. מרתיחים כמות גדולה של מי מלח בסיר גדול. מוסיפים את הברוקולי ומביאים לרתיחה נוספת. מנמיכים את האש ומבשלים 5 דקות נוספות, עד שהברוקולי מתחיל להתרכך אבל לא מאבד את פריכותו.
  • 2. מעבירים את הברוקולי לקערה גדולה עם מי קרח ומצננים בתוך המים.
  • 3. ממיסים מעט מהחמאה במחבת ומטגנים בה את השום הפרוס במשך דקה. מוסיפים את שארית החמאה וממיסים. מוסיפים את מיץ הלימון, המלח והפלפל ומבשלים כדקה.
  • 4. מסננים את הברוקולי ומייבשים היטב. מעבירים לצלחת הגשה, יוצקים את הרוטב ומגישים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully