ברוקולי בחמאה ולימון
מתכון באדיבות אתר מועצת הירקות לברוקולי בחמאה ולימון
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-4 מנות:
- 700 גרם ברוקולי עם גבעולים קצרים
- 150 גרם חמאה
- 4 שיני שום פרוסות
- 1/2 כוס מיץ לימון סחוט טרי
- מלח ופלפל שחור גרוס, לפי הטעם
אופן ההכנה
- 1. מרתיחים כמות גדולה של מי מלח בסיר גדול. מוסיפים את הברוקולי ומביאים לרתיחה נוספת. מנמיכים את האש ומבשלים 5 דקות נוספות, עד שהברוקולי מתחיל להתרכך אבל לא מאבד את פריכותו.
- 2. מעבירים את הברוקולי לקערה גדולה עם מי קרח ומצננים בתוך המים.
- 3. ממיסים מעט מהחמאה במחבת ומטגנים בה את השום הפרוס במשך דקה. מוסיפים את שארית החמאה וממיסים. מוסיפים את מיץ הלימון, המלח והפלפל ומבשלים כדקה.
- 4. מסננים את הברוקולי ומייבשים היטב. מעבירים לצלחת הגשה, יוצקים את הרוטב ומגישים.