מרק עדשים וגזר
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- חומרים ל-6 מנות:
- 5 גזרים גדולים, חתוכים לגפרורים
- 1 כוס עדשים אדומות
- 1/4 כוס שמן זית
- 2 בצלים גדולים, קצוצים
- 2 פלפלים אדומים, קצוצים
- 2 פלפלים אדומים, קצוצים
- 4 שיני שום כתושות
- 8 כוסות מרק עוף חם מאוד
- 1 כף זרעוני כוסברה, כתושים
- 1 כפית כמון
- קורט כורכום
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
- פלפל אדום גרוס לפי טעם
- להגשה:
- פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה
- 1. מחממים את שמן הזית בסיר גדול למרק. מטגנים את הבצל עד שמזהיב.
- 2. מוסיפים את הגזר והפלפלים ומטגנים תוך ערבוב במשך 20 דקות. מוסיפים את השום ומטגנים עוד 2 דקות.
- 3. מוסיפים את העדשים ומערבבים. יוצקים את מרק העוף ומערבבים. מנמיכים את האש, מוסיפים את זרעוני הכוסברה, הכמון, הכורכום, מלח ופלפל שחור ואדום לפי הטעם. מבשלים על אש קטנה 30 דקות.
- 4. מעבירים את המרק לבלנדר ומערבים לקבלת מחית. מחזירים לסיר ומחממים כ-5 דקות נוספות.
- 5. יוצקים לקערות אישיות, מקשטים בפטרוזיליה קצוצה ומגישים.