וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מרק ארטישוק ואפונה

מתכון באדיבות אתר מועצת הירקות למרק ארטישוק ואפונה

מתכון מאת: מערכת וואלה

ארטישוק. ShutterStock
ארטישוק

מצרכים למתכון

  • ל-6-4 מנות:
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 בצל בינוני קצוץ לקוביות
  • 1 שן שום קצוצה
  • 6-5 ארטישוקים צעירים, מנוקים מעלים קשים ושערות, חתוכים לשמיניות ושרויים במים עם מיץ לימון
  • 4 עגבניות בינוניות ובשלות, קלופות ומגורענות חתוכות לקוביות
  • 3 כוסות מים רותחים ואבקת מרק עוף זך או פרווה (מים רותחים + 2 כפיות אבקה)
  • 3 כוסות גרגרי אפונה גינה
  • מיץ מחצי לימון או יתר לפי הטעם, סחוט ומסונן
  • מלח, פלפל שחור טחון טרי וקורט סוכר
  • צרור שמיר קצוץ
  • להגשה:
  • שמיר קצוץ נוסף, שמן זית, מיץ לימון

אופן ההכנה

  • 1. בסיר כבד ורחב מחממים את השמן. מטגנים את הבצל על אש בינונית תוך ערבוב, עד שנעשה שקוף.
  • 2. מוסיפים את השום והארטישוקים ומערבבים עוד כ-2 דקות.
  • 3. מוסיפים את קוביות העגבניות ומערבבים עוד דקה.
  • 4. יוצקים את המרק ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבעבעים עד שהארטישוקים רכים, כ- 20 דקות.
  • 5. מוסיפים את האפונה והשמיר וממשיכים לבשל עוד כ-10 דקות, עד שהאפונה רכה. מתבלים בלימון, מלח, פלפל וסוכר.
  • 6. מגישים עם תוספת שמיר וקצוץ שמן זית ומיץ לימון.
  • הערה:
  • אם משתמשים באפונה טריה, מוסיפים אותה לתבשיל בשלב 3.
  • אם רוצים להפוך מנה זו לארוחה שלמה, ניתן לבשל במרק כדורוני בשר בקר או עוף או להוסיף לו שאריות בשר.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully