- 1. בסיר כבד ורחב מחממים את השמן. מטגנים את הבצל על אש בינונית תוך ערבוב, עד שנעשה שקוף.
-
- 2. מוסיפים את השום והארטישוקים ומערבבים עוד כ-2 דקות.
-
- 3. מוסיפים את קוביות העגבניות ומערבבים עוד דקה.
-
- 4. יוצקים את המרק ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבעבעים עד שהארטישוקים רכים, כ- 20 דקות.
-
- 5. מוסיפים את האפונה והשמיר וממשיכים לבשל עוד כ-10 דקות, עד שהאפונה רכה. מתבלים בלימון, מלח, פלפל וסוכר.
-
- 6. מגישים עם תוספת שמיר וקצוץ שמן זית ומיץ לימון.
-
- הערה:
- אם משתמשים באפונה טריה, מוסיפים אותה לתבשיל בשלב 3.
- אם רוצים להפוך מנה זו לארוחה שלמה, ניתן לבשל במרק כדורוני בשר בקר או עוף או להוסיף לו שאריות בשר.