סלט שומר, תפוז ובצל אדום
מתכון באדיבות אתר מועצת הירקות לסלט שומר, תפוז ובצל אדום
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-4 מנות:
- 1 ראש שומר גדול
- 1 בצל אדום גדול
- 2 תפוזים
- ¼ כוס עלי נענע
- לרוטב:
- 1 כפית זרעוני כוסברה
- מיץ מתפוז אחד
- 2 כפות חומץ בן-יין אדום
- מלח ופלפל לפי הטעם
- 5 כפות שמן זית
אופן ההכנה
- 1. להכנת הרוטב: מטגנים את זרעוני הכוסברה במחבת יבשה תוך ערבוב עד שהם משחימים ומפיצים ריח. כותשים את הזרעונים בעזרת מערוך. מערבבים בקערה עם יתר חומרי הרוטב.
- 2. מנקים את השומר היטב וקוצצים דק. חותכים את הבצל לטבעות דקות.
- 3. קולפים את התפוזים. מפרידים לפלחים ומסירים את הקליפה הדקה שמצפה כל פלח.
- 4. מסדרים את הירקות והתפוזים בצלחת הגשה. מקשטים בעלי הנענע ויוצקים את הרוטב.