בננות מטוגנות בניחוח רום
מתכון של אלינוער רבין לבננות מטוגנות באדיבות מועצת הפירות
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- חומרים ל-4 מנות:
- 4 בננות בשלות
- 50 גרם חמאה
- רבע כוס סוכר
- 2 כפות מיץ לימון
- רבע כוס רום
- 2 כפות חלב ממותק משומר
אופן ההכנה
- 1. קולפים את הבננות וחוצים לאורך.
- 2. מחממים את החמאה והסוכר במחבת כבדה, עד שהסוכר נמס והופך קרמל בהיר. מוסיפים את חצאי הבננות ומטגנים משני הצדדים.
- 3. מערבבים יחד את מיץ הלימון, הרום והחלב הממותק, מוסיפים למחבת ומבשלים מספר דקות.
- 4. מגישים עם גלידה וניל, קרם פרש או יוגורט סמיך.