פבלובה עם פירות יער
נשיקות מרנג אפויות עם קצפת עדינה ורוטב פירות יער מתכון של רשת "אפרופו" ל - 6 מנות
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- חומרים למרנג:
- 2 חלבונים
- קורט מלח
- 1/2 כוס סוכר (90 גרם)
- כף קורנפלור
- 1/4 כפית חומץ לבן
- 4 טיפות תמצית וניל
- חומרים לרוטב:
- 4 כפות יין אדום
- כוס מחית פירות יער (225 גרם)
- 1/2 כוסות פירות יער קפואים (50 גרם)
- קורט קינמון
- קורט ציפורן
- 2.5 כוסות שמנת מתוקה 42% (500 מ"ל)
אופן ההכנה
- הכנת נשיקות המרנג:
- 1. מקציפים את החלבון והסוכר עד לקבלת מסה סמיכה מאד.
- 2. מוסיפים את המלח, החומץ, תמצית הוניל והקורנפלור בערבוב איטי.
- 3. מזלפים על גבי נייר אפיה "גביע" בקוטר 8 ס"מ וגובה 4 ס"מ
- אופים בחום 100 מעלות למשך כשעתיים עד ליבוש מלא.
- הכנת הרוטב:
- מרתיחים את היין עם הקינמון והציפורן מוסיפים את המחית ומחממים, מורידים מהאש ומוסיפים את הפרי הקפוא.
- הכנת הקצפת:
- מקציפים את השמנת ומניחים במקרר.
- הרכבה:
- 1. מזלפים את הקצפת לתוך גביע המרנג.
- 2. יוצקים את תערובת הפירות מעל הקצפת בעדינות רבה.