פסטה עם קלמארי
ארוחה שלמה במנה אחת
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- חצי ק"ג קלמארי מנוקים (לשמור את הראשים)
- 5 עגבניות קלופות, מרוקנות וחתוכות לקוביות קטנות
- 4 שיני שום קלופות פרוסות דק
- 1/2 כוס שמן זית
- 1/4 כוס מיץ לימון
- מלח ופלפל
- עירית קצוצה
- 15 עלי בזיליקום חתוכים לרצועות דקות
- 1 חבילה פסטה
אופן ההכנה
- מבשלים את הפסטה לפי ההוראות שעל האריזה.
- את גוף הקלמארי חותכים לטבעות עבות ומטגנים בשמן זית חם מאוד טיגון קצר (כדקה) ותוך ערבוב. מוציאים מייד.
- באותה מחבת מאדים את השום. מוסיפים את העגבניות ומאדים כשתי דקות. מוסיפים את מיץ הלימון, מלח ופלפל, ומבשלים יחד כשתי דקות.
- מוסיפים את הקלמארי ומבשלים יחד דקה.
- מכבים את האש. מוסיפים את עשבי התיבול ומערבבים.
- יוצקים על הפסטה.