ירקות מאודים על רשת מתכת
מתכון מהיר לירקות מאודים על רשת מתכת
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- רשת (שושנת מתכת) לאידוי או כלי במבוק
- לאידוי
- סיר ובו מים רותחים בגובה של ס"מ בודדים (מתחת לכלי האידוי)
- ירקות לפי הטעם, העונה והכיס, כמעט הכל הולך:כרובית, ברוקולי, קישוא (עדיף זוקיני), בצל וכו'.
- מיני אפונים ותרמיליים, אספרגוס,וכל ירק שבשאר הימים הייתם מבשלים.
אופן ההכנה
- הניחו את הירק השטוף והנקי על הרשת מעל המים הרותחים לפרק זמן קצר של דקות ספורות. על פי טעמכם ונסיונכם תלמדו בכמה דקות מדובר, ולאיזו רמת יציבות אתם מעוניינים שיגיע הירק.
- ככלל אם הירקות טריים ומשובחים (ומי שבדיאטה חייב להקפיד על ירוק ואיכותי!!)לא צריך יהיה להוסיף הרבה לאחר האידוי. מלח ,פלפל, שום, שמיר, פטרוזיליה,עשבי תיבול ומעט לימון וכל שילוב שלהם יותירו את המאודים דלי קלוריות מאוד. כל תוספת של שמן זית או מעט חמאה עשוייה, בהתאם למותר על פי הדיאטה להכניס קרן אור למשטר ההרזיה.