פשטידת פסטה וברוקולי
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 800 גרם ברוקולי (אפשר גם כרובית)
- 2 כוסות חלב
- 2 כפות קמח
- 2 כפות חמאה
- 1 כפית מלח
- 1 חבילת פסטה מסולסלת
- 50 גר' גבינה צהובה
- 3 ביצים
אופן ההכנה
- מבשלים את הפסטה קצת יותר מאל דנטה.
- מבשלים את הברוקולי עד שמתרכך מעט, וחותכים אותו לקוביות של כ-3 ס"מ.
- מבשלים את הקמח והחמאה על אש קטנה עד שמתאחדים. מוסיפים חלב ומלח ומערבבים ללא הפסקה עד שמסמיך.
- מקררים מעט ומוסיפים את הביצים. מערבבים את כל החומרים. מתבלים במלח ופלפל.
- שמים בתבנית משומנת ומפזרים מעל גבינה צהובה.
- אופים 45 דקות או עד שמזהיב בחום בינוני.