משקה קיווי ופירות יער
מתכון לשייק סמיך עם גלידה
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- חומרים ל-4 מנות:
- 250 גרם פירות קיווי קלופים
- 75 מ"ל סירופ סוכר
- 100 גרם פירות יער או תותים, אפשר קפואים
- 150 גרם גלידה וניל
אופן ההכנה
- 1. שמים את הקיווי, הסירופ ופירות היער או התות, או תערובת של שניהם, בקערה ומרסקים בעזרת מוט המערבל הידני, עד שהתערובת חלקה.
- 2. מוסיפים את הגלידה ומערבלים דקה נוספת. מתקבל משקה די סמיך, אפשר לדלל במים קרים או להוסיף קוביות קרח כתושות ולערבל יחד.
- הכנת סירופ סוכר:
- מביאים לרתיחה כמויות שוות של סוכר ומים, מנמיכים את האש ומבשלים שתי דקות נוספות. הסירופ נשמר זמן ממושך מחוץ למקרר כך שאפשר להכין אותו בכמות גדולה יותר ולהשתמש במשקאות נוספים.