מרק כרוב
מרק-ארוחה עשיר וארומטי שיש בו בשר, תפוחי אדמה ועוד שורשים
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 1/2 ק"ג צלעות בקר עם עצם
- 2 כרובים סגולים חתוכים לרצועות
- 4 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות
- 1 גזר חתוך לקוביות
- 1 בצל קצוץ
- 1 לפת חתוכה לקוביות
- 1 שורש פטרוזיליה חתוך לקוביות
- 1 שורש סלרי חתוך לקוביות
- 1 כף שומן אווז
- 3-2 עלי דפנה
- 1 כף אבקת מרק בצל (לא חובה)
- מלח ופלפל שחור טחון טרי
- 1 קופסה קטנה רסק עגבניות
- 1 גביע שמנת חמוצה, להגשה
אופן ההכנה
- 1. מרתיחים את הצלעות בשניים וחצי ליטר מים ומקפים. מבשלים עד לריכוך הבשר (כשעתיים), מוסיפים כרוב ותפוחי אדמה וממשיכים לבשל.
- 2. בסיר נפרד מטגנים בצל וירקות שורש בשומן אווז. מוסיפים למרק ומתבלים באבקת מרק בצל, עלי דפנה, מלח ופלפל. מוסיפים רסק עגבניות ומבשלים כרבע שעה.
- 3. מגישים עם שמנת חמוצה.