פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      מרק כרוב

      מרק-ארוחה עשיר וארומטי שיש בו בשר, תפוחי אדמה ועוד שורשים. מעט שמנת חמוצה בהגשה (למי שמרשה לעצמו) תקפיץ את המנה בכמה רמות.

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      כרוב (מערכת וואלה! NEWS)
      כרוב (מערכת וואלה! NEWS)

      מצרכים

      • 1/2 ק"ג צלעות בקר עם עצם
      • 2 כרובים סגולים חתוכים לרצועות
      • 4 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות
      • 1 גזר חתוך לקוביות
      • 1 בצל קצוץ
      • 1 לפת חתוכה לקוביות
      • 1 שורש פטרוזיליה חתוך לקוביות
      • 1 שורש סלרי חתוך לקוביות
      • 1 כף שומן אווז
      • 3-2 עלי דפנה
      • 1 כף אבקת מרק בצל (לא חובה)
      • מלח ופלפל שחור טחון טרי
      • 1 קופסה קטנה רסק עגבניות
      • 1 גביע שמנת חמוצה, להגשה

      אופן ההכנה

      • 1. מרתיחים את הצלעות בשניים וחצי ליטר מים ומקפים. מבשלים עד לריכוך הבשר (כשעתיים), מוסיפים כרוב ותפוחי אדמה וממשיכים לבשל.
      • 2. בסיר נפרד מטגנים בצל וירקות שורש בשומן אווז. מוסיפים למרק ומתבלים באבקת מרק בצל, עלי דפנה, מלח ופלפל. מוסיפים רסק עגבניות ומבשלים כרבע שעה.
      • 3. מגישים עם שמנת חמוצה.

      עוד מתכוני מרקים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -