וואלה!
וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

טירמיסו פשוט ומשובח

קינוח שאף אחד לא יכול להגיד לו לא

מתכון מאת: מערכת וואלה!

טירמיסו. דרור עינב,
טירמיסו/דרור עינב

מצרכים למתכון

  • החומרים לסירופ קפה:
  • 200 ג"ר סוכר
  • 300 מ"ל מים
  • 2 מנות אספרסו (או כף גדושה של קפה נמס איכותי)
  • 1 כף ברנדי (מומלץ ברנדי של "תשבי")
  • החומרים לזביונה:
  • 4 חלמונים
  • 1 ביצה שלמה
  • 180 ג"ר סוכר
  • ½ כוס יין אדום (מומלץ יין מוסקט של "תשבי")
  • החומרים להשלמת הקרם:
  • 300 מ"ל שמנת מתוקה
  • 250 ג"ר גבינת מסקרפונה
  • 250 ג"ר גבינה לבנה 9%
  • ובנוסף 3 שכבות טורט ( או בישקוטים)

אופן ההכנה

  • 1. להכנת הזביונה: מקציפים את החלמונים עם הביצה והסוכר עד להכפלת הנפח. מוסיפים בהדרגה את היין תוך כדי ערבוב ידני עדין.
  • 2. מקציפים את השמנת עד שהופכת לקצפת יציבה.
  • 3. מערבבים את המסקרפונה עם הגבינה הלבנה. מוסיפים לתערובת זו את הזביונה והקצפת בהדרגה ולסרוגין, עד שמתקבלת תערובת הומוגנית. במקביל, מערבבים היטב את מרכיבי סירופ הקפה.
  • 4. מספיגים את הטורט (או הבישקוטים) בסירופ הקפה ומניחים בתבנית כשהם מהודקים זה לזה. מורחים שכבת קרם נדיבה. חוזרים על תהליך זה עד לקבלת 3 שכבות. מסיימים בקרם.
  • 5. לקישוט, מפזרים בעזרת מסננת דקה אבקת קקאו על פני השכבה העליונה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully