- 1. מגרדים את הבצלים בפומפייה. מוסיפים את האורז, הבשר, מיץ מחצי לימון הנענע והמלח ומערבבים היטב.
-
- 2. מנקים את עלי הגפן ומבשלים אותם במיקרוגל למשך 2 דקות על מנת שיתרככו.
-
- 3. מניחים בערך כפית תערובת על כל עלה גפן ומגלגלים: מקפלים משני צידי הרוחב, ואז מגלגלים אורכית.
-
- 4. מרפדים תחתית של סיר רחב בשתי שכבות של עלי גפן, ושמים מעליהם את שיני השום. מניחים את העלים הממולאים אלה לצד אלה בסיר. מוסיפים את המים, שארית מיץ הלימון, מלח ומעט שמן זית.
-
- 5. מניחים על ערמת הממולאים מספר עלי גפן נוספים ומעליהם צלחת הפוכה, שתשמש מעין משקולת. מביאים לרתיחה ומבשלים בסיר מכוסה על אש קטנה במשך 45 דקות.
-
- 6. מגישים את עלי הגפן כשהם חמים.
-
- 7. אם המילוי הוא של אורז בלבד אפשר להגיש חם או קר בלוויית יוגורט מעורבב במעט שמן זית ונענע יבשה קצוצה.