וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עלי גפן

עם בשר או בלי בשר חם או קר

מתכון מאת: מערכת וואלה

עלי גפן. נמרוד סונדרס
עלי גפן

מצרכים למתכון

  • 2 בצלים קצוצים
  • ½ כוס שמן זית
  • 1 כוס אורז נקי לא מבושל
  • ½ קילו בשר בקר טחון
  • 6 גבעולים של נענע קצוצים
  • 2 כוסות מים
  • כ- 30 עלי גפן טריים
  • מלח
  • מיץ מלימון אחד
  • 4 שיני שום לא קלופות

אופן ההכנה

  • 1. מגרדים את הבצלים בפומפייה. מוסיפים את האורז, הבשר, מיץ מחצי לימון הנענע והמלח ומערבבים היטב.
  • 2. מנקים את עלי הגפן ומבשלים אותם במיקרוגל למשך 2 דקות על מנת שיתרככו.
  • 3. מניחים בערך כפית תערובת על כל עלה גפן ומגלגלים: מקפלים משני צידי הרוחב, ואז מגלגלים אורכית.
  • 4. מרפדים תחתית של סיר רחב בשתי שכבות של עלי גפן, ושמים מעליהם את שיני השום. מניחים את העלים הממולאים אלה לצד אלה בסיר. מוסיפים את המים, שארית מיץ הלימון, מלח ומעט שמן זית.
  • 5. מניחים על ערמת הממולאים מספר עלי גפן נוספים ומעליהם צלחת הפוכה, שתשמש מעין משקולת. מביאים לרתיחה ומבשלים בסיר מכוסה על אש קטנה במשך 45 דקות.
  • 6. מגישים את עלי הגפן כשהם חמים.
  • 7. אם המילוי הוא של אורז בלבד אפשר להגיש חם או קר בלוויית יוגורט מעורבב במעט שמן זית ונענע יבשה קצוצה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully