- להכנת הבסיס:
- מחממים תנור לחום בינוני 180 צ.
- גוזרים 2 עיגולים של נייר אפייה, אחד בקוטר 24 ס"מ והשני בקוטר 22 ס"מ.
-
- מניחים בתבנית תנור גדולה, מקציפים את הביצים עם הסוכר לקציפה תפוחה. מוסיפים את הקמח והשקדים הטחונים. מורחים את התערובת על שני עיגולי הנייר ואופים 12 דקות ומצננים. מסירים את נייר האפייה.
-
- להכנת הסירופ:
- שמים את הסוכר והמים בסיר ומביאים לרתיחה. מבשלים 3 דקות על להבה נמוכה.
-
- להכנת מרמלדת פירות יער:
- טוחנים את פירות היער במעבד מזון, מעבירים לסיר מוסיפים סירופ פטל וסוכר ומביאים לרתיחה מסירים את הקצף שנוצר.
- מערבבים בקערה נפרדת את הפקטין עם 20 גרם סוכר מוסיפים לסיר ומבשלים מספר דקות.
- מסירים מהאש מעבירים לתבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ מרפדת בנייר אפייה מצננים כשעה וחצי (לא במקרר).
-
- להכנת מוס גבינה:
- מנקזים את הנוזלים מגבינת תנובה מעבירים לקערה.
- מוסיפים גבינת שמנת, קליפת תפוז וגרגרי הווניל ומערבבים. ממיסים את הג'לטין במים רותחים
- מוסיפים לתערובת הגבינה דרך מסננת ומערבבים.
- מקציפים את השמנת עם אבקת הסוכר לקצפת יציבה
- ומקפלים לתערובת הגבינה.
-
- הרכבת העוגה:
- שמים בדפנות התבנית רצועת שקף. מסדרים מסביב לדופן התבנית חצאי תותים או תאנים כשהצד החתוך כלפי השקף. מניחים בתבנית את הבסיס האפוי הגדול מרטיבים אותו במחצית מכמות הסירופ. מניחים על הבסיס את המרמלדה ומעל מחצית ממוס הגבינה. שמים מעל את עיגול הבצק הקטן. מזליפים בסירופ הנותר ומכסים במוס הגבינה שנותר. מקררים לפחות 8 5 שעות.
-
- להכנת הציפוי:
- טוחנים את פירות היער למחית מעבירים לקערה מוסיפים את אבקת הסוכר והלימון ומערבבים.
- ממיסים את הג'לטין עם מים חמים מוסיפים למחית הפירות דרך מסננת ומערבבים. יוצקים על העוגה בשכבה אחידה ומקררים. מקשטים בכפתורי מרמלדה ועלי נענע מאובקים באבקת סוכר.