פילה סול ביוגורט, זעתר ושום

מנה שמקורה בגליל, שם נהוג לקטוף עלי אזוב בעונה המתאימה שלהם, כשהם טריים, אך ניתן גם להשתמש במיובשים. מתכון של ערן ירוחם מבית הספר לבישול "פודסטפס".

מתכון מאת: ערן ירוחם, מערכת וואלה!
פילה דג סול. ShutterStock
פילה דג סול

מצרכים

  • 6-8 פילה סול מפולטים (כלומר נקיים מה"עור" הלבן והקשה)
  • 1 כוס קמח מתובל בפלפל לבן גרוס, במלח דק ובקארי (כפית מכל תבלין)
  • 1 גביע יוגורט
  • 1/2 כוס עלי אזוב (זעתר) יבשים
  • 4-6 שיני שום גדולות, קלופות
  • 1/4 כוס שמן זית איכותי

אופן ההכנה

  • 1. מקמחים קלות את פילה הסול ומטגנים עד להשחמה ( 2-3 דקות מכל צד). מעבירים לנייר סופג.
  • 2. במעבד מזון, עם להב המתכת, מעבדים את שיני השום, מוסיפים את עלי הזעתר, ובהזלפה איטית את שמן הזית. מוסיפים גם כפית מלח שטוחה עד שמתקבלת תערובת רטובה וריחנית. שומרים בכלי זכוכית אטום. (אפשר להוסיף ולתבל חביתות, עוף בגריל, תפוחי אדמה לפני צלייה בתנור ועוד).
  • 3. מחממים תנור ל-200 מעלות ובנתיים מערבבים גביע יוגורט עם 2 כפות מלאות של תערובת הזעתר-שום.
  • 4. שמים נייר אפייה בתבנית מתאימה, מסדרים את הפילטים המטוגנים בצורת "רעפים" ויוצקים את רוטב היוגורט. מכניסים לתנור חם ל 3-4 דקות, ממש לפני ההגשה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully