סלט עשבי תבלין וגבינות
לרגל פסטיבל התבלין 2004, מחלבות "גד" ו"חישתיל" מגישים לכם סלט מרענן במיוחד, של עשבי תיבול, פיתות קרועות, זרעים, גרעינים, וכמובן- גבינות צאן.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 1 כוס פטרוזיליה
- 1 כוס ראשד
- 1/2 כוס זעתר
- 1/2 כוס בזיליקום יווני
- 1/2 כוס אורגנו הוט אנד ספייסי (עלים בלבד)
- 1/4 כוס טרגון 4 עונות
- 1/2 כוס לווג'
- מס' עלים של מרוה איקטרינה לקישוט
- 2 פיתות קרועות ביד לחתיכות בגודל מטבע
- 100 גר' גבינת פטה כבשים (מומלץ פטה כבשים של "גד")
- 100 גר' קשקבל (מומלץ קשקבל של "גד")
- שמן זית
- מיץ מלימון אחד
- מלח גס
- פלפל שחור גרוס
- סומק
- 1 כוס של זרעים וגרעינים שונים (אגוז מלך, גרעיני דלעת, גרעיני חמניה, צנובר וכד')
אופן ההכנה
- 1. קוצצים ומערבבים בקערה את כל עשבי התיבול. במקביל מטגנים במחבת עם ¼ כוס שמן זית את קרעי הפיתות ומיני האגוזים והגרעינים עד להשחמה קלה.
- 2. מכבים את האש, מפוררים פנימה את הגבינות ומערבבים.
- 3. שופכים את התערובת החמה על עשבי התיבול הקצוצים ומערבבים היטב. מתבלים במיץ לימון, מלח, פלפל וסומק בנדיבות.
- 4 מעבירים לקערות הגשה, מקשטים בעלי מרווה איקטרינה טריים ומגישים מיד.