מוקפץ פטריות ואווז מעושן
ה"באגסי בר" שבפלורנטין חוגג יום הולדת ומפנק עם מתכון מרענן למוקפץ פטריות ואווז מעושן שלא רואים כל יום
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- חומרים ל-2 מנות:
- 3 פטריות פורטבלו
- 6 פטריות שמפיניון
- 2 כפות שמן זית
- 150 גרם אווז מעושן חתוך לקוביות
- 4 ראשי ברוקולי מאודים
- 1/4 בצל יבש חתוך לטבעות
- 30 גרם גבינה צהובה מגורדת
- 30 גרם גבינת פרמז'ן מגורדת
- 20 מ"ל יין לבן חצי יבש
- 500 מ"ל שמנת מתוקה
- שן שום גרוסה
- פלפל שחור גרוס (לפי הטעם)
- מלח (לפי הטעם)
אופן ההכנה
- 1. מחממים מחבת עם שמן זית על להבה גדולה.
- 2. מקפיצים למשך 10 שניות את הפטריות, מוסיפים קוביות אווז, ברוקולי, בצל ותבלינים ומקפיצים עד הזהבה.
- 3. מוסיפים יין לבן ושמנת מתוקה, מחממים על להבה גדולה עד שהשמנת מצטמצמת.
- 4. מוסיפים גבינה צהובה ופרמז'ן ומכניסים לתנור בטמפ' של 200 מעלות עד שהגבינה נמסה. מגישים עם לחם.