פתיתים אדומים עם פלפלים ועגבניות
מתכון של דנה מלמד לפתיתים אדומים עם פלפלים ועגבניות
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- חבילת פתיתים של "אסם" (500 גר')
- 2 כפות שמן (קנולה, חמניות או סויה)
- 2 בצלים קצוצים דק
- 5 עגבניות חתוכות לקוביות קטנות ללא קליפה וגרעינים (אפשר להשתמש בקוביות עגבניות מקופסה)
- פלפל אדום גדול חתוך לקוביות קטנות
- 1 גזר מגורר דק
- 5 כפות רסק עגבניות
- 1 שן שום כתושה
- 1/3 כוס שמן זית
- מלח
- פלפל שחור
- פפריקה מתוקה
- אורגנו או זעתר טרי קצוץ גס או עשב אחר שאוהבים.
אופן ההכנה
- 1. מבשלים את הפתיתים לפי הוראות היצרן.
- 2. בסיר גדול מחממים את השמן מטגנים את הבצל עד שהוא מזהיב.
- 3. מוסיפים את הגזר וממשיכים לטגן עוד דקה.
- 4. מוסיפים את הפלפלים והעגבניות ומטגנים 3 דקות.
- 5. מוסיפים את השמן (זית), את רסק העגבניות, השום והתבלינים ומביאים לרתיחה.
- 6. מנמיכים את האש וממשיכים לבשל 5 דקות.
- 7. מוסיפים לסיר את הפתיתים ומערבבים.
- 8. כשהתבשיל חם מסירים מהאש ומוסיפים את העשבים הירוקים.