מתכונים חמים

ספריבס ברוטב ברביקיו תמרים

בשר לבן אוהב יותר מכל רטבים מתקתקים, ומה יכול להיות טוב יותר מאשר רוטב תמרים וברבקיו? השף איתי רפאלי ממסעדת 'תהל' עם מתכון ששווה לתלות על המקרר.

מתכון מאת: מערכת וואלה!
  • 60 דקות סה"כ

  • קל להכנה

ספריבס (צילום: ShutterStock)

מחשבון המרות

מצרכים

  • ל-2 סועדים:
  • 1/2 כוס סילאן
  • 3 כפות רסק עגבניות
  • 1 כפית פלפל צ'יפוטלה טחון
  • 1/2 כוס מיץ תפוזים
  • 1/2 כוס מים
  • 1/2 כפית תמצית עישון
  • 7 צלעות ספריבס לבן (עדיף מחוברות)
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. מכניסים את כל החומרים חוץ מהספריבס לסיר קטן ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש וממשיכים לבשל למשך 10 דקות.
  • 2. מכוונים את התנור ל-160 מעלות ומכניסים תבנית עם מים לתנור.
  • 3. מניחים את הספריבס על תבנית נוספת ויוצקים עליה מצקת אחת מהרוטב, מכסים עם רדיד אלומיניום ומכניסים לתנור למשך 50 דקות (הבשר מוכן ברגע שהעצמות מתחילות לצאת החוצה).
  • 4. מקררים ופורסים את הבשר בין העצמות. מטבילים את הבשר ברוטב החם ומחממים על הגריל משני הצדדים. יש לחזור על פעולה זו 3-4 פעמים.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully