סלט עוף תאילנדי עם אורז טחון
מתכון שמקורו בצפון תאילנד ומזכיר קצת גרסה בשרית של סלט טאבולה. האורז הטחון מוסיף טעם מתפצח וייחודי למנה. השף ערן ירוחם מכין:
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 500 מ"ל ציר עוף
- 2 חזה עוף (כ 700 גר')
- 4 כפות אורז ארוך
- 6 בצלים ירוקים קצוצים דק (החלק הירוק והלבן)
- 2 פלפלים ירוקים חריפים (אחד מגולען) קצוצים דק (אפשר גם אחד)
- חופן גדול של נענע/מנטה קצוצה דק
- חופן כוסברה קצוצה דק
- 2-3 גבעולי למון גראס קצוצים דק
- מכתש ועלי
- לרוטב:
- מיץ מ-2 לימונים גדולים
- 2 כפות רוטב דגים
- 2 כפיות סוכר מומס ב ¼ כוס ציר עוף (עדיף סוכר דקלים או סוכר חום, משתמשים בציר שנותר מבישול העוף)
אופן ההכנה
- 1. מרתיחים את ציר העוף ומוסיפים את חזות העוף. מביאים שוב לרתיחה ומכסים. מבשלים עד לריכוך הבשר (כ- 10 דקות). מורידים מהאש, ומשהים את הבשר בציר עוד 10 דקות. מסננים ומצננים.
- 2. קוצצים את העוף דק דק, מוסיפים את עשבי התיבול הקצוצים ומערבבים.
- 3. קולים במחבת את האורז עד להשחמה, טוחנים במכתש ועלי עד לקבלת אורז גרוס ואבקתי. מוסיפים לעוף ומערבבים (אם אין לכם מכתש ועלי אפשר להשתמש במכונת קפה).
- 4. מערבבים את נוזלי הרוטב בכלי קטן מוסיפים לסלט, ומערבבים.
- להגשה: מהדקים בכלי עגול והופכים על צלחת הגשה, אפשר לשקט עם פלח לימון ונענע.