סביצ'ה סלמון עם מנגו וכוסברה
הסביצ'ה משתייכת למאכלים שמכינים אותם בתהליך של כבישה. נוזל הכבישה הוא מיץ לימון שמרכך/מבשל את בשר הדג. השף ערן ירוחם מכין מנה עם דאווין.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 50-60 גר' פילה סלמון נקי מעור ועצמות לכל מנה
- 1 פלפל צהוב או אדום חתוך לקוביות קטנות
- 1 מנגו חתוך לקוביות
- 1/2 כוס זרעי רימונים (לא חובה)
- 7 צנוניות
- לרוטב (נוזל הכבישה):
- 1 ס"מ ג'ינג'ר מגורר
- שורש למון גראס אחד (אם אין, אפשר להשתמש בעלי לואיזה טריים או בנענע)
- חופן עלי כוסברה קצוצים
- מיץ מלימון אחד טרי או מ-3 ליים
- מלח גס ופלפל גרוס
- 3 כפות שמן זית
- טיפה שמן שומשום
אופן ההכנה
- 1 . חותכים את הסלמון המנגו והירקות לקוביות קטנות ואחידות (בגודל מקסימלי של 1 ס"מ).
- 2. קוצצים דק את העשבים.
- 3. מערבבים בקערה את הירקות, הפירות, גרגירי הרימון וקוביות הדג.
- 4. מערבבים בכלי נפרד את חומרי הרוטב.
- 5. כחצי שעה לפני ההגשה מצרפים את הרוטב לתערובת הדג והירק ומערבבים.
- 6. מגישים: מניחים בצלחת חופן עלי בייבי, מערימים מהסביצ'ה, מקשטים בשקדים קלויים.
- 7. אם עברו יותר מ-20 דקות ועוד לא הגשתם את המנה כדאי להוסיף שוב מנוזלי הכבישה.