חוביזה מבושלת עם בצל
מנה שאפשר לאכול סתם כך ואפשר להשתמש בה כמילוי לפטאיר, לבצק עלים או לכל בצק אחר. מתכון של ליוס טארק שף מלון נווה שלום.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 2 ק"ג עלי חוביזה (חלמית) שטופים היטב וחתוכים דק
- 4 בצלים בינוניים חתוכים לקוביות דקות
- מעט שמן זית
- מלח
- לימון
אופן ההכנה
- 1. שמים את הבצל בסיר עם שמן עד שהבצל הופך שקוף. מוסיפים את עלי החוביזה והמלח ומבשלים על אש קטנה במשך 15 דקות.
- 2. מתבלים בלימון לפני ההגשה.
- הערה: מי שקוטף את החוביזה בשדה כדאי שידע שיש שני מינים: אחד מהם עם שערות, שהוא בלתי אכיל והסוג השני, בעל עלים חלקים, שהוא אכיל.