חצילים ברוטב טחינה ועגבניות
מתכון של השף דימה ברגין ממסעדת "מזטי" בתל אביב.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 1 חציל בינוני צעיר עם מעט גרגרים
- מעט מלח גס
- מעט סוכר
- 6 כפות קמח
- 3 כפות שמן
- לרוטב:
- 3 כפות גדושות סלט טחינה מוכן
- 5 טיפות טבסקו
- 1/4 כפית שום כתוש
- 1 כפית מיץ לימון
- 3 כפות רוטב עגבניות לפסטה
אופן ההכנה
- 1. פורסים את החציל לפרוסות בעובי 1 ס"מ, מפזרים מעט מלח גס ומשאירים למשך 20 ד' בקערה.
- 2. שוטפים את החציל וזורים סוכר, שיעטוף את פרוסות החציל מכל הכיוונים. משאירים בקערה כ-10 דקות לספיגת הטעמים.
- 3. מקמחים את החציל מכל הכיוונים, ומטגנים בשמן חם משני הצדדים עד לקבלת צבע חום זהוב.
- 4. מערבבים היטב את חומרי הרוטב ויוצקים רוטב על כל חציל לפי הטעם.
- חומרים ל-5 מנות