פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      חצילים ברוטב טחינה ועגבניות

      מתכון של השף דימה ברגין ממסעדת "מזטי" בתל אביב.

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      חצילים (Artoday)
      חצילים (Artoday)

      מצרכים

      • 1 חציל בינוני צעיר עם מעט גרגרים
      • מעט מלח גס
      • מעט סוכר
      • 6 כפות קמח
      • 3 כפות שמן
      • לרוטב:
      • 3 כפות גדושות סלט טחינה מוכן
      • 5 טיפות טבסקו
      • 1/4 כפית שום כתוש
      • 1 כפית מיץ לימון
      • 3 כפות רוטב עגבניות לפסטה

      אופן ההכנה

      • 1. פורסים את החציל לפרוסות בעובי 1 ס"מ, מפזרים מעט מלח גס ומשאירים למשך 20 ד' בקערה.
      • 2. שוטפים את החציל וזורים סוכר, שיעטוף את פרוסות החציל מכל הכיוונים. משאירים בקערה כ-10 דקות לספיגת הטעמים.
      • 3. מקמחים את החציל מכל הכיוונים, ומטגנים בשמן חם משני הצדדים עד לקבלת צבע חום זהוב.
      • 4. מערבבים היטב את חומרי הרוטב ויוצקים רוטב על כל חציל לפי הטעם.
      • חומרים ל-5 מנות

      עוד מתכוני ירקות

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -