מרק חצילים עם יוגורט
מוציאים את המרקיות מהבוידעם
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 6 עגבניות חצויות
- 2 חצילים חצויים לאורכם
- 2 בצלים חצויים
- 12 שיני שום קלופות
- 4 כפות שמן זית
- 2 ליטר מים
- מלח, פלפל
- 3 יוגורט ביו
אופן ההכנה
- 1. מחממים תנור לטמפרטורה של 180 מעלות.
- 2. בתבנית מרופדת בנייר אפייה מניחים: עגבניות, בצל, חצילים ושום, כשהקליפת הירקות כלפי מעלה.
- 3. מושחים את הירקות במעט שמן זית וקולים כ-40 דקות עד שהקליפה משחימה.
- 4. קולפים את הירקות ומניחים בסיר עם מים, מלח ופלפל, מערבבים היטב ומביאים לרתיחה. מבשלים על אש קטנה עוד כ-30 דקות.
- 5. טוחנים את כל הירקות בבלנדר עד לקבלת מחית חלקה.
- מניחים מעט מן המרק בכל צלחת ומוזגים במרכז יוגורט. מגישים.