קרפיון אפוי בחרדל
פסח הוא הזמן המושלם להשיג קרפיון טרי, בגלל שמסביב כולם מכינים גפילטע פיש. אם אתם רוצים לגוון, קבלו מתכון של קובי בר מתוך הספר "בישול לפסח".
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 8 פרוסות קרפיון טרי מנוקות, שטופות ומסוננות
- 1/2 חבילה פטרוזיליה, שטופה וקצוצה דק
- 6 כפות שמן
- 1/2 כפית כורכום
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 3 כפות מיץ לימון טרי
- 5 שיני שום כתושות
- 4 כפות חרדל דיז'ון או אחר
- 2 כפות יין לבן
- מלח לפי הטעם
- 1 כף שמן לשימון התבנית
אופן ההכנה
- 1. בכלי גדול מניחים את פרוסות הדג.
- 2. מערבבים היטב את כל שאר החומרים ויוצקים על פרוסות הדג.
- 3. מסדרים את הדגים בתבנית אפייה משומנת. אם נשאר רוטב בכלי, יוצקים אותו על הדגים.
- 4. אופים בתנור בחום בינוני גבוה כ-40 דקות.