קרפיון אפוי בחרדל
פסח הוא הזמן המושלם להשיג קרפיון טרי, בגלל שמסביב כולם מכינים גפילטע פיש. אם אתם רוצים לגוון, קבלו מתכון של קובי בר מתוך הספר "בישול לפסח".
מצרכים
- 8 פרוסות קרפיון טרי מנוקות, שטופות ומסוננות
- 1/2 חבילה פטרוזיליה, שטופה וקצוצה דק
- 6 כפות שמן
- 1/2 כפית כורכום
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 3 כפות מיץ לימון טרי
- 5 שיני שום כתושות
- 4 כפות חרדל דיז'ון או אחר
- 2 כפות יין לבן
- מלח לפי הטעם
- 1 כף שמן לשימון התבנית
אופן ההכנה
- 1. בכלי גדול מניחים את פרוסות הדג.
- 2. מערבבים היטב את כל שאר החומרים ויוצקים על פרוסות הדג.
- 3. מסדרים את הדגים בתבנית אפייה משומנת. אם נשאר רוטב בכלי, יוצקים אותו על הדגים.
- 4. אופים בתנור בחום בינוני גבוה כ-40 דקות.