תפוח אדמה "ברבי" למדורה
"ברבי" הוא תפוח אדמה במילוי ביצה קשה ותבלינים. פשוט להכנה וטעים. מתכון מסורתי בולגרי של פנינה ויוסי מס הבעלים והשפים של חוות התבלינים בגלבוע, שהוא למעשה שדרוג של תפוח האדמה המסורתי במדורה.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- תפוחי אדמה
- ביצים
- תבלינים: זעתר, מלח, פלפל, פפריקה
- קיסמים
- נייר כסף
אופן ההכנה
- 1. קוטמים את ראש תפוח האדמה.
- 2. מוציאים את החלק הפנימי באמצעות כף.
- 3. שופכים לתןך תפוח האדמה ביצה טרייה וסוגרים, יש להדק עם קיסמים. ניתן לטרוף את הביצה ולהוסיף תבלינים כמו זעתר, מלח, פלפל ופפריקה.
- 4. עוטפים עם נייר כסף ומכניסים עמוק לתוך בגחלים הלוהטות במדורה.