מאפה מתוק של גבינה ותותים
מתכון של השפית יהודית מיכאלי מסעדת "מיכאלי" ברשפון.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 6 קעריות (תבניות אישיות) בקוטר כ- 10X10. הכמויות יכולות להתאים גם לתבנית גדולה מחרסינה 26 ס"מ.
- 2 חלבונים מוקצפים לקצף רך
- 500 גר' גבינה לבנה 9%
- 1 כוס אבקת סוכר
- מיץ לימון לפי הטעם
- 2 גביעי שמנת חמוצה
- 1 מיכל שמנת מתוקה מוקצפת
- 2 חלמונים
- 2 כפות קמח
- תותים יפים ומוצקים (או כל פרי אחר)
אופן ההכנה
- 1. בוחשים ומערבבים את כל החומרים לפי הסדר.
- 2. שופכים לתבניות אישיות. משקיעים בתוך התערובת תותים בצורה נאה.
- 3. אופים בתנור חם ב-200 מעלות במשך 10 דקות ואחר כך עוד 30 דקות ב-170 מעלות.
- 4. מצננים בתוך התנור הכבוי עם דלת פתוחה למחצה.