פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      פאי גבינה עם ריבת חלב ואגוזים

      במיוחד לקראת החג ההולך וקרב, קבלו מתכון מנצח אמיתי של אסנת סדן- שזכתה במקום השני בתחרות שבועות השנתית של תנובה, 2002.

      5 מדרגים / 3.5 כוכבים

      פאי גבינה ושוקולד בקונדיטוריית חטאים מתוקים (יח
      פאי גבינה ושוקולד בקונדיטוריית חטאים מתוקים (יח"צ , דן פרץ)

      מצרכים

      • לשתי תבניות קפיציות מספר 26:
      • לבסיס:
      • 150 גרם אגוזי לוז קלויים
      • 75 גרם בישקוטים
      • 75 גרם חמאת תנובה
      • לשכבת הגבינה:
      • 100 גרם אגוזי לוז קלויים
      • 3/4 כוס ריבת חלב, 200 גרם
      • 1 גביע גבינת תנובה 9% 250 גרם
      • 2 גביעי קרם פרש
      • 3 ביצים
      • 1 חלמון
      • 43 כוס סוכר, 150 גרם
      • 2 כפות קורנפלור
      • קורט מלח
      • קליפת תפוז מגוררת
      • לציפוי:
      • 1 מכל שמנת להקצפה 32% מסדרת השף הלבן
      • 2 כפות סוכר

      אופן ההכנה

      • 1. להכנת הבסיס: במעבד מזון מרסקים את כל מרכיבי הבסיס ושוטחים על הבסיס של שתי התבניות.
      • 2. לשכבת הגבינה: כ-20 אגוזי לוז שלמים שומרים לקישוט.
      • מרסקים את האגוזים הנותרים במעבד מזון ושומרים רבע כוס לקישוט. מוסיפים לקערת מעבד המזון את מרכיבי המילוי הנותרים ומעבדים בקצרה יחד.
      • 3. יוצקים את התערובת לשתי התבניות. אופים כ-25 דקות בתנור שחומם מראש לחום נמוך, 150 מעלות, רק עד שהתערובת אינה נוזלית עוד (אפייה ממושכת גורמת לייבוש הפאי ולסדק בשכבת הגבינה). מצננים.
      • 4. להכנת הציפוי: מקציפים את השמנת עם הסוכר, מעבירים לשקית זילוף עם צנתר בדוגמה הרצויה ומזליפים על הפאי הקר.
      • 5. מקשטים באגוזים השלמים ובאגוזים הטחונים שנותרו. מצננים מספר שעות במקרר לפני ההגשה.

      עוד מתכוני קינוחים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -