וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

פאי גבינה עם ריבת חלב ואגוזים

במיוחד לקראת החג ההולך וקרב, קבלו מתכון מנצח אמיתי של אסנת סדן- שזכתה במקום השני בתחרות שבועות השנתית של תנובה, 2002.

מתכון מאת: מערכת וואלה

פאי גבינה ושוקולד בקונדיטוריית חטאים מתוקים. דן פרץ,
פאי גבינה ושוקולד בקונדיטוריית חטאים מתוקים/דן פרץ

מצרכים למתכון

  • לשתי תבניות קפיציות מספר 26:
  • לבסיס:
  • 150 גרם אגוזי לוז קלויים
  • 75 גרם בישקוטים
  • 75 גרם חמאת תנובה
  • לשכבת הגבינה:
  • 100 גרם אגוזי לוז קלויים
  • 3/4 כוס ריבת חלב, 200 גרם
  • 1 גביע גבינת תנובה 9% 250 גרם
  • 2 גביעי קרם פרש
  • 3 ביצים
  • 1 חלמון
  • 43 כוס סוכר, 150 גרם
  • 2 כפות קורנפלור
  • קורט מלח
  • קליפת תפוז מגוררת
  • לציפוי:
  • 1 מכל שמנת להקצפה 32% מסדרת השף הלבן
  • 2 כפות סוכר

אופן ההכנה

  • 1. להכנת הבסיס: במעבד מזון מרסקים את כל מרכיבי הבסיס ושוטחים על הבסיס של שתי התבניות.
  • 2. לשכבת הגבינה: כ-20 אגוזי לוז שלמים שומרים לקישוט.
  • מרסקים את האגוזים הנותרים במעבד מזון ושומרים רבע כוס לקישוט. מוסיפים לקערת מעבד המזון את מרכיבי המילוי הנותרים ומעבדים בקצרה יחד.
  • 3. יוצקים את התערובת לשתי התבניות. אופים כ-25 דקות בתנור שחומם מראש לחום נמוך, 150 מעלות, רק עד שהתערובת אינה נוזלית עוד (אפייה ממושכת גורמת לייבוש הפאי ולסדק בשכבת הגבינה). מצננים.
  • 4. להכנת הציפוי: מקציפים את השמנת עם הסוכר, מעבירים לשקית זילוף עם צנתר בדוגמה הרצויה ומזליפים על הפאי הקר.
  • 5. מקשטים באגוזים השלמים ובאגוזים הטחונים שנותרו. מצננים מספר שעות במקרר לפני ההגשה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully