מוס גבינה ואגסים
מתכון שהוא גם פשוט גם טעים וגם חגיגי
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 4 אגסים חתוכים לרבעים ללא החרצנים
- 2 כוסות יין לבן
- כף סוכר
- 1 גבינת "סימפוניה" טבעית (5% או 3%)
- שמנת מתוקה
- 100 גרם אבקת סוכר
אופן ההכנה
- 1. מבשלים בסיר את האגסים, היין וכף סוכר במשך 10 דקות. מוציאים את האגסים ומניחים בצד.
- 2. מערבבים בקערה "סימפוניה" ואבקת סוכר.
- 3. בקערה נוספת מקציפים את השמנת ומקפלים לתוך תערובת הגבינה.
- 4. מניחים בכל כוס קינוח 4 רבעי אגס ושופכים מעליהם את המוס. מקררים כשעתיים ומגישים.