מחבת ירקות ופטריות מוקרם
מתכון של הבאגסי ביסטרו בר בפלורנטין, תל אביב.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- חומרים למנה זוגית:
- 3 פטריות פורטבלו
- 6 פטריות שמפיניון
- 2 כפות שמן זית
- 4 ראשי ברוקולי מאודים
- רבע בצל יבש חתוך לטבעות
- 30 גרם גבינה צהובה מגורדת
- 30 גרם גבינת פרמז'ן מגורדת
- 20 סמ"ק יין לבן חצי יבש
- 500 סמ"ק שמנת מתוקה
- שן שום גרוסה
- פלפל שחור גרוס (לפי הטעם)
- מלח (לפי הטעם)
אופן ההכנה
- 1. מחממים מחבת עם שמן זית על אש גבוהה. מקפיצים למשך 10 שניות את הפטריות. מוסיפים את הברוקולי, הבצל והתבלינים ומקפיצים עד הזהבה.
- 2. מוסיפים את היין הלבן והשמנת המתוקה. מחממים על אש גבוהה עד לצמצום השמנת. מוסיפים גבינה צהובה ופרמז'ן.
- 3. מכניסים לתנור בטמפ' של 200 מעלות להקרמה. המנה מוכנה כאשר השמנת צומצמה והגבינה נמסה.
- מגישים עם לחם חם.