מרק עדשים כתומים
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 1 שקית עדשים כתומים
- 3-4 כפות אורז
- 2 שיני שום
- 2 כפות חמאה
- 1 כף אבקת מרק עוף (פרווה)
- פלפל שחור
- מלח
- 1/2 כפית כורכום צהוב
אופן ההכנה
- 1. שוטפים את העדשים ומבשלים בסיר גדול עם מים. מסירים
- את הקצף שנוצר בתוך הסיר בעזרת כף, ומוסיפים את האורז. מביאים לרתיחה.
- 2. מוסיפים כף מרק אבקת עוף, מלח, פלפל שחור וכורכום. קוצצים את השום לחתיכות קטנות ומוסיפים לסיר. מערבבים ומוסיפים את החמאה .
- 3. מבשלים במשך חצי שעה.