- 1. חותכחים את הכרוב והכרובית לחתיכות (אפשר לפי איזה גודל שרוצים).
-
- 2. חותכים את הגזרים והפלפלים לפרוסות ברוחב של חצי ס"מ.
-
- 3. שוטפים את הירקות, מעבירים לקערה ומפזרים 250 גרם מלח. מכסים את הרקות במים ומשרים לשעתיים שלוש.
-
- 4. מוציאים את המים ושוטפים את הירקות. מסדרים בצנצנת
- שכבה של ירקות בגובה של 4 ס"מ ומעליה מפזרים :
- 1 כפית בהרט, 1 כף מלח, 1 כפית אבקת שום, 1 שן שום. מעליה מוסיפים עוד שכבת ירקות וכך הלאה.
-
- 5. ממלאים חצי צנצנת בחומץ וחצי במים. אוטמים, מנערים ומניחים במקום חשוך ל-4-5 ימים. מנערים פעם ביום. לאחר 5 ימים מעבירים למקרר.