וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

לחם קוטג'

קל להכנה ובעל מרקם רך. חשוב לאפות אותו רק עד שסכין יוצאת נקייה, ולא יותר, אחרת הוא מתייבש. ניתן להקפיא את הלחם, רצוי כשהוא פרוס.

מתכון מאת: סמדר ולטר, מערכת וואלה

לחם קוטג (סמדר ולטר). מערכת וואלה!
לחם קוטג (סמדר ולטר)

מצרכים למתכון

  • ½ שקית או חצי קוביית שמרית (25 גרם) או כף שמרים יבשים
  • 4 כוסות קמח
  • כפית מלח
  • 4 ביצים - בבצק שמים 3 וחצי ביצים (איך שמים חצי ביצה? שוברים ביצה לכוס וטורפים היטב. שופכים בזהירות לקערה אחרת עד שיש חצי ביצה בכוס וחצי בקערה)
  • 1 גביע קוטג' (250 גר')
  • 75 גרם חמאה (לא מלוחה), רכה
  • להברשה: חצי הביצה הנותרת +כף חלב.
  • *2 תבניות אינגליש קייק באורך כ-30 ס"מ. רצוי לרפד בנייר אפייה.
  • טיפ קטן: כדי לשמור על נייר האפייה צמוד לתבנית: מורחים את התבנית במעט מאוד מים ואז מצמידים את הנייר והוא נדבק לדפנות.

אופן ההכנה

  • 1. מערבבים את כל חומרי הבצק ולשים ביד או במיקסר עד שמתקבל בצק אחיד וחלק. מכסים במגבת ומניחים במקום חמים להתפחה ראשונה, כשעתיים. (אם המטבח חם, ייתכן שזמן ההתפחה יקטן. יש להתפיח עד להכפלת הנפח.)
  • 2. חובטים בבצק כדי להוציא את בועות האוויר. מחלקים ל-2 חלקים. יוצרים מכל חלק צורת כיכר כגודל התבנית ומכניסים לתבניות. מניחים להתפחה שנייה, כשעה.
  • 3. מחממים את התנור ל-180 מעלות. טורפים את חצי הביצה הנותרת עם כף החלב ומושחים את הכיכרות. אופים כ-40 דקות, עד שהכיכרות משחימות וסכין הננעצת במרכזן יוצאת נקייה. מוציאים בזהירות מן התבניות ומצננים.
  • *הלחם מאוד עדין בטעמו, לכן יקבל באהבה תוספות. אפשר להוסיף אחת או יותר מהתוספות הבאות: אגוזים, זיתים, פטריות, עגבניות מיובשות קצוצות ועוד- לפי טעמכם. כמות של 50 עד 100 גרם, או יותר, כמה שאתם אוהבים. מוסיפים התוספות לבצק בשלב 2: אחרי הוצאת בועות האוויר, לשים עד לפיזור אחיד וממשיכים לפי המתכון.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully