- 1. מערבבים את כל חומרי הבצק ולשים ביד או במיקסר עד שמתקבל בצק אחיד וחלק. מכסים במגבת ומניחים במקום חמים להתפחה ראשונה, כשעתיים. (אם המטבח חם, ייתכן שזמן ההתפחה יקטן. יש להתפיח עד להכפלת הנפח.)
-
- 2. חובטים בבצק כדי להוציא את בועות האוויר. מחלקים ל-2 חלקים. יוצרים מכל חלק צורת כיכר כגודל התבנית ומכניסים לתבניות. מניחים להתפחה שנייה, כשעה.
-
- 3. מחממים את התנור ל-180 מעלות. טורפים את חצי הביצה הנותרת עם כף החלב ומושחים את הכיכרות. אופים כ-40 דקות, עד שהכיכרות משחימות וסכין הננעצת במרכזן יוצאת נקייה. מוציאים בזהירות מן התבניות ומצננים.
-
- *הלחם מאוד עדין בטעמו, לכן יקבל באהבה תוספות. אפשר להוסיף אחת או יותר מהתוספות הבאות: אגוזים, זיתים, פטריות, עגבניות מיובשות קצוצות ועוד- לפי טעמכם. כמות של 50 עד 100 גרם, או יותר, כמה שאתם אוהבים. מוסיפים התוספות לבצק בשלב 2: אחרי הוצאת בועות האוויר, לשים עד לפיזור אחיד וממשיכים לפי המתכון.