- 1. מרתיחים מים עם מלח בסיר גדול (שיכול להכיל את כל כמות הירקות).
-
- 2. כשהמים רותחים מכניסים את הירקות לפי הסדר הבא: ראשונים כרובית וכרוב ניצנים. אחרי חמש דקות מכניסים את הברוקולי והאספרגוס ואחרי שתי דקות את האפונה והשעועית.
-
- 3. בינתיים מכינים בכיור מסננת גדולה וקערה גדולה עם מי קרח.
-
- 4. מוציאים את כל הירקות לאחר בערך 8 דקות מרגע כניסת הירק הראשון. יש להקפיד שהירקות לא יתרככו יתר על המידה שכן גם בתום הבישול ולאחר הסינון הם עדיין ממשיכים להתבשל מהחום של עצמם.
-
- 5. מסננים את כל הירקות ומעבירים מיד למי קרח להפסקת הבישול.
-
- 6. מחממים במחבת את שמן הזית, מטגנים קלות את השום ומקפיצים את הירקות.
-
- 7. מוסיפים מלח ופלפל ולבסוף מיץ לימון.
-
- 8. מגישים לצד יוגורט צונן עם או בלי נענע, מה שאוהבים.