- 1. מחממים את השמן במחבת גדולה או בסיר שטוח.
-
- 2. קוצצים את הבצל לחתיכות קטנות ומוסיפים לסיר. מטגנים עד הזהבה, ואז קוצצים את השום ומוסיפים. מטגנים קצת על אש קטנה, כדי שהשום לא יישרף.
-
- 3. חותכים את העגבניות לקוביות (אני לא מקלפת אותן, אבל זה אפשרי- חותכים X בבסיס כל עגבנייה ומניחים כמה עגבניות בקערה עם מים רותחים. ממתינים דקה, מוציאים ומסירים הקליפות). מוסיפים את העגבניות למחבת. אם משתמשים בפלפלים, חותכים לקוביות ומוסיפים למחבת. מגבירים שוב את הלהבה, מערבבים ומטגנים דקה-שתיים.
-
- 4. מוסיפים את שימורי העגבניות, ואת הסלט טורקי/מטבוחה, אם יש. מערבבים, מבשלים דקה, וטועמים. מוסיפים תבלינים, אם צריך. בודקים את סמיכות הרוטב. הוא צריך להיות מספיק דליל כדי להתבשל עוד כמה דקות בלי להתייבש. אם צריך, מוסיפים מעט מים ומערבבים.
-
- 5. מבשלים כ-10-15 דקות, עד שהרוטב אחיד וסמיך. עכשיו אפשר לערבב אותו עם פסטה מבושלת, או להכין ממנו שקשוקה. אפשר לצנן לגמרי, להכניס לשקיות אטומות או כלים בעלי מכסה, ולשמור במקרר (עד 3-4 ימים) או במקפיא (כמה שבועות) לכל ארוחה שלא תבוא.