וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

רוטב עגבניות מודולרי

לרוטב אקסטרה-רומנטי, אפשר להוסיף שמנת מתוקה או שמנת לבישול בסוף בישול הרוטב. כמות? תלוי בכמות הרוטב. מחצי מכל עד מכל שלם. מתקבל רוטב ורוד.

מתכון מאת: סמדר ולטר, מערכת וואלה

רוטב עגבניות (סמדר ולטר). מערכת וואלה
רוטב עגבניות (סמדר ולטר)

מצרכים למתכון

  • (החומרים יכולים להשתנות לפי מה שיש לכם בבית)
  • 1 כף שמן רגיל או שמן זית
  • 1 בצל בינוני
  • 3-4 שיני שום
  • 2-3 עגבניות, אפשר בהחלט שיהיו רכות
  • רסק עגבניות - מה שיש לכם, מקופסה קטנה (100 גרם) ועד לקופסה הבינונית המכילה 260 גרם. אם יש לכם קופסת עגבניות ברסק, או כל שימורי עגבניות אחרים - הכול הולך, אפילו מיץ עגבניות.
  • 1-2 פלפלים מכל צבע (לא חובה)
  • סלט טורקי או מטבוחה, אם יש במקרר אפילו אם עבר לכם תאריך פג התוקף בכמה ימים.
  • תבלינים: אם הוספתם סלטים מוכנים, ייתכן שאין צורך בתבלינים. אבל אם צריך- אז מלח, פלפל, פפריקה מתוקה, פפריקה חריפה, אבקת שום, ואולי גם קצת סוכר כדי לאזן טעמים.

אופן ההכנה

  • 1. מחממים את השמן במחבת גדולה או בסיר שטוח.
  • 2. קוצצים את הבצל לחתיכות קטנות ומוסיפים לסיר. מטגנים עד הזהבה, ואז קוצצים את השום ומוסיפים. מטגנים קצת על אש קטנה, כדי שהשום לא יישרף.
  • 3. חותכים את העגבניות לקוביות (אני לא מקלפת אותן, אבל זה אפשרי- חותכים X בבסיס כל עגבנייה ומניחים כמה עגבניות בקערה עם מים רותחים. ממתינים דקה, מוציאים ומסירים הקליפות). מוסיפים את העגבניות למחבת. אם משתמשים בפלפלים, חותכים לקוביות ומוסיפים למחבת. מגבירים שוב את הלהבה, מערבבים ומטגנים דקה-שתיים.
  • 4. מוסיפים את שימורי העגבניות, ואת הסלט טורקי/מטבוחה, אם יש. מערבבים, מבשלים דקה, וטועמים. מוסיפים תבלינים, אם צריך. בודקים את סמיכות הרוטב. הוא צריך להיות מספיק דליל כדי להתבשל עוד כמה דקות בלי להתייבש. אם צריך, מוסיפים מעט מים ומערבבים.
  • 5. מבשלים כ-10-15 דקות, עד שהרוטב אחיד וסמיך. עכשיו אפשר לערבב אותו עם פסטה מבושלת, או להכין ממנו שקשוקה. אפשר לצנן לגמרי, להכניס לשקיות אטומות או כלים בעלי מכסה, ולשמור במקרר (עד 3-4 ימים) או במקפיא (כמה שבועות) לכל ארוחה שלא תבוא.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully