אפרסק בג'ינג'ר ודבש נוסח פיננסלה
מתכון של השף ויקטור כהן עבור "דורות מוצרי שום ותיבול".
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- חומרים ל-4 סועדים:
- 8 חצאי אפרסק משומר בסירופ
- 1 קוביה ג'ינג'ר דורות
- 4 כדורי גלידת וניל שמנת
- 4 כפות דבש
- 2 כפות קוניאק
- אבקת סוכר
- 4 זוגות דובדבנים מחוברים עם הגבעולים
- 2 עלי נענע
- 1/2 כוס מיץ (לא חובה)
אופן ההכנה
- 1. במחבת חמה צורבים את חצאי האפרסק שיקבלו מעט צבע ומוסיפים את הדבש והג'ינג'ר. מצמצמים ומוסיפים את הקוניאק וגורמים לבעירה.
- 2. אפשר להוסיף 1/2 כוס מיץ כלשהו ולצמצם לחצי.
- 3. בצלחת מתאימה מניחים כדור גלידה ומשני צידו מסדרים את חצאי האפרסק. יוצקים את שארית הרוטב מעל ומניחים את הדובדבנים ו-2 עלי נענע וזורים אבקת סוכר מעל וסביב המנה.