עוגת גבינה ניו יורק
מתכון של השף צחי בוקששתר.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- לתחתית:
- 225 גר' ביסקוויט מפורר
- 3 כפות סוכר
- 50 גרם חמאה
- 4 גביעי שמנת חמוצה
- 5 ביצים
- ¼ כוס סוכר
- מעט וניל (תמצית או מקל)
- ק"ג גבינת שמנת כבדה וטובה
- 1 כף חמאה מומסת
אופן ההכנה
- 1. טוחנים את הביסקוויטים במעבד מזון עם הסוכר והחמאה. מרפדים תבניות פאי נמוכות וקטנות.
- 2. מערבבים במטרפה או בכף עץ את השמנת החמוצה עם שאר הסוכר, הביצים והווניל למסה חלקה. מוסיפים גבינת שמנת בחתיכות ומערבבים שוב למסה חלקה, אבל לא מערבבים יותר מדי. מוסיפים חמאה מומסת בזמן הערבוב.
- 3. יוצקים לתבניות ואופים בחום בינוני נמוך ( º150 º 160) בדיוק חצי שעה. מוציאים מהתנור, מצננים קצת על השיש ואחר כך במקרר. טעים מאד כך או עם רוטב פירות יער.