פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      עוגת אגוזים מתובלת

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      אגוזים (Artoday)
      אגוזים (Artoday)

      מצרכים

      • 100 גרם אגוזי לוז
      • 100 גרם שקדים
      • 150 גרם קליפות תפוזים מסוכרות
      • 50 גרם קליפות לימונים מסוכרות
      • 3 כפות קקאו
      • 50 גרם קמח
      • 1 כפית קינמון טחון
      • קורט של: אגוז מוסקט, זנגביל, ציפורן וכוסברה
      • 100 גרם סוכר
      • 100גרם דבש
      • 1 כף אבקת סוכר
      • חמאה ונייר פרגמנט לתבנית

      אופן ההכנה

      • 1. מחממים את התנור לחום של 200 מעלות וקולים את אגוזי הלוז 8-5 דקות.
      • 2. מוצאים את אגוזי הלוז מהתנור, שמים במגבת מטבח ומחככים את האגוזים זה בזה בחוזקה כדי להסיר את הקליפות.
      • מנמיכים את חום התנור ל- 150.
      • 3. שמים את השקדים בקערה ויוצקים עליהם מים רותחים (כך מקלפים את הקליפה החומה הדקה).
      • 4. קוצצים גם את השקדים ואגוזי הלוז, חותכים את קליפות התפוז והלימון המסוכרות לקוביות קטנטנות. מערבבים יחד את השקדים והאגוזים קליפות ההדרים, אבקת קקאו, הקמח, 1/2 כפית קינמון ושאר התבלינים.
      • 5. מערבבים בסיר את הסוכר והדבש, מחממים באיטיות, תוך כדי בחישה מתמדת עד שהסוכר נמס לגמרי. מוסיפים לסיר את תערובת האגוזים המתובלת ומערבבים היטב.
      • 6. חותכים את נייר הפרגמנט לעיגול בגודל האפייה ומרפדים בו את התבבנית. משמנים את הנייר עם החמאה, מעבירים את תערובת העוגה לתבנית ומיישרים. אופים כ- 30 דקות.
      • 7. לאחר האפייה משחררים את העוגה מן התבנית ,מסירים את נייר הפרגמנט ומצננים את העוגה.
      • לפני ההגשה מערבבים את אבקת הסוכר עם שארית הקינמון ומפזרים על העוגה.

      עוד מתכוני קינוחים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -