וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עוגת אגוזים מתובלת

מתכון מאת: עינת,za22@walla.com

אגוזים. Artoday
אגוזים

מצרכים למתכון

  • 100 גרם אגוזי לוז
  • 100 גרם שקדים
  • 150 גרם קליפות תפוזים מסוכרות
  • 50 גרם קליפות לימונים מסוכרות
  • 3 כפות קקאו
  • 50 גרם קמח
  • 1 כפית קינמון טחון
  • קורט של: אגוז מוסקט, זנגביל, ציפורן וכוסברה
  • 100 גרם סוכר
  • 100גרם דבש
  • 1 כף אבקת סוכר
  • חמאה ונייר פרגמנט לתבנית

אופן ההכנה

  • 1. מחממים את התנור לחום של 200 מעלות וקולים את אגוזי הלוז 8-5 דקות.
  • 2. מוצאים את אגוזי הלוז מהתנור, שמים במגבת מטבח ומחככים את האגוזים זה בזה בחוזקה כדי להסיר את הקליפות.
  • מנמיכים את חום התנור ל- 150.
  • 3. שמים את השקדים בקערה ויוצקים עליהם מים רותחים (כך מקלפים את הקליפה החומה הדקה).
  • 4. קוצצים גם את השקדים ואגוזי הלוז, חותכים את קליפות התפוז והלימון המסוכרות לקוביות קטנטנות. מערבבים יחד את השקדים והאגוזים קליפות ההדרים, אבקת קקאו, הקמח, 1/2 כפית קינמון ושאר התבלינים.
  • 5. מערבבים בסיר את הסוכר והדבש, מחממים באיטיות, תוך כדי בחישה מתמדת עד שהסוכר נמס לגמרי. מוסיפים לסיר את תערובת האגוזים המתובלת ומערבבים היטב.
  • 6. חותכים את נייר הפרגמנט לעיגול בגודל האפייה ומרפדים בו את התבבנית. משמנים את הנייר עם החמאה, מעבירים את תערובת העוגה לתבנית ומיישרים. אופים כ- 30 דקות.
  • 7. לאחר האפייה משחררים את העוגה מן התבנית ,מסירים את נייר הפרגמנט ומצננים את העוגה.
  • לפני ההגשה מערבבים את אבקת הסוכר עם שארית הקינמון ומפזרים על העוגה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully