מתכונים חמים

בקלאווה של ארז קומרובסקי

רוצים להכין בקלאווה אצלכם בבית? קבלו מתכון של ארז קומרובסקי מ"לחם ארז" כחלק מארוחת "מבשלים סירים" של קומרובסקי והשף דוחול ספדי.

מתכון מאת: מערכת וואלה!
  • 60 דקות סה"כ

  • למתקדמים

בקלאווה (צילום: נמרוד סונדרס)

מחשבון המרות

מצרכים

  • 200 גרם עלי פילו
  • 1/2 כוס פיסטוקים
  • 1/2 כוס שקדים
  • 1/2 כוס אגוזי מלך
  • 1/2 כוס אגוזי לוז
  • 1/2 כוס שומשום לבן
  • 1/2 כוס אגוזי פקאן
  • 2 כפות חמאה מומסת
  • 2 כפות שמן
  • כפית קינמון
  • 1/2 כוס דבש
  • לסירופ:
  • 1 כוס סוכר
  • 1 כוס מים
  • מיץ מלימון אחד
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. הכנת המילוי: יש לקלות את כל האגוזים, לאפות בתנור ולטחון גרוס עד גס, להוסיף דבש, קינמון ושומשום.
  • 2. הכנת הסירופ: יש לבשל את מרכיבי הסירופ, להביא לרתיחה ולכבות את האש לאחר 5 דקות.
  • 3. הכנת העלים: לפתוח את עלי הפילו, להניח שכבה אחת על התבנית ולהבריש בחמאה מומסת. להניח מעל שתי שכבות נוספות של עלי פילו ולהבריש כל שכבה בחמאה.
  • 4. לפזר את המילוי ולהדקו. לכסות עם שלוש שכבות נוספות של עלי פילו ולהבריש כל שכבה בחמאה. את השכבה העליונה של עלי הפילו למרוח בשמן.
  • 5. לחתוך לריבועים לפני האפייה. לאפות 15 דקות בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות עד קבלת צבע זהוב יפה.
  • 6. ביציאה מהתנור, בעוד הבקלאווה חמה, מוזגים מעליה את הסירופ.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully