- 1. הכנת המילוי: יש לקלות את כל האגוזים, לאפות בתנור ולטחון גרוס עד גס, להוסיף דבש, קינמון ושומשום.
-
- 2. הכנת הסירופ: יש לבשל את מרכיבי הסירופ, להביא לרתיחה ולכבות את האש לאחר 5 דקות.
-
- 3. הכנת העלים: לפתוח את עלי הפילו, להניח שכבה אחת על התבנית ולהבריש בחמאה מומסת. להניח מעל שתי שכבות נוספות של עלי פילו ולהבריש כל שכבה בחמאה.
-
- 4. לפזר את המילוי ולהדקו. לכסות עם שלוש שכבות נוספות של עלי פילו ולהבריש כל שכבה בחמאה. את השכבה העליונה של עלי הפילו למרוח בשמן.
-
- 5. לחתוך לריבועים לפני האפייה. לאפות 15 דקות בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות עד קבלת צבע זהוב יפה.
-
- 6. ביציאה מהתנור, בעוד הבקלאווה חמה, מוזגים מעליה את הסירופ.