עוגת אגוזים ותפוחים
מתכון של ליזבט רוזנטל, שהשתתפה בתחרות "מפצח האגוזים" לשנת 2002.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 3 ביצים מופרדות
- 150 גרם סוכר
- 1/4 קילו תפוחים, מסוג גרנד או גרנד סמית, מקולפים ומגורדים
- 30 גרם פירורי לחם (אפשר גם קמח מצה)
- 140 גרם אגוזי קליפורניה טחונים
- חמאה/ מרגרינה וקמח לשימון התבנית
אופן ההכנה
- 1. משמנים ומקמחים תבנית עגולה.
- 2. מערבבים סוכר וחלמונים. מוסיפים את התפוחים והאגוזים ומערבבים היטב.
- 3. מקציפים את החלבונים לקצף. מוסיפים לתערובת התפוחים ומערבבים היטב.
- 4. מעבירים את התערובת לתבנית. אופים בחום נמוך כשעה וחצי.