שעועית ירוקה קפואה בשום ודבש
כאן השתמשתי בשעועית ירוקה קפואה, אבל אפשר להשתמש גם בירקות קפואים אחרים (כרובית, ברוקולי, גזר גמדי ועוד או לקט כלשהו).
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 1 שקית ירקות קפואים כלשהם - אין צורך להפשיר
- 2 כפות שמן זית
- 2 כפות מיץ לימון
- 2 כפות דבש
- 4 שיני שום כתושות (אפשר להשתמש בקוביות הקפואות)
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור או לבן
אופן ההכנה
- 1. שמים בסיר בינוני את השמן ואת הירק הקפוא. מוסיפים את שאר החומרים.
- 2. מכסים ומבשלים כ-20 דקות על אש בינונית-קטנה, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהירק מבושל אך עדיין פריך ולא סמרטוטי. מגישים חם או פושר או מצננים לחלוטין ושומרים במקרר. אפשר גם להגיש קר.