מרק בטטות עשיר
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 2 בטטות גדולות
- 2 גזרים קטנים
- 3 שיני שום שלמות
- 1 תפוח אדמה בינוני
- 1 בצל בינוני
- 5 טבעות של כרשה (בערך בעובי 1 ס"מ)
- כפית חמאה\שמן זית לטיגון
- 2-3 גבעולי פטרוזיליה
- 2-3 גבעולי שמיר (מי שלא אוהב ניתן להחליף בסלרי)
- פפריקה חריפה, מתוקה ופלפל לבן טחון (לפי הטעם)
- כפית אב' מרק ירקות
אופן ההכנה
- 1. מטגנים בסיר קלות את הבצל עם החמאה, מוסיפים לטיגון את הכרשה ושיני השום השלמות מטגנים כדקה.
- 2. מוסיפים לסיר את את הירקות כשהם חתוכים גס, ללא הגבעולים.
- 3. מוסיפים מים רותחים עד לכיסוי הירקות, מבשלים כ15 דקות, לאחר מכן מוסיפים את הגבעולים והתבלינים.
- 4. מבשלים עד שהירקות מתרככים. מורידים מהאש ומקררים.
- מרסקים את המרק בבלנדר ומבשלים עוד כ5-10 דקות.
- 5. אם המרק סמיך מידיי לטעמכם ניתן לדלל במים לפני הבישול האחרון.
- *טיפ: להגיש עם מעט עירית קצוצה מעל כל צלחת מרק.