וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

פיצת יומולדת של גב' אזולאי

מתכון מאת: דנה שיין, מערכת וואלה

חביתה פיצה. ShutterStock
חביתה פיצה

מצרכים למתכון

  • 400 גר' בצק עלים מרודד דק
  • מעט שמן זית
  • מלח גס
  • 2 קופסאות רסק עגבניות
  • כף קטשופ (לא חובה)
  • שום כתוש
  • אורגנו מיובש
  • 150 גר' גבנ"צ מגוררת
  • פרוסות דקות של בצל ועגבניה

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור ל-190 מעלות.
  • 2. מניחים בתבנית אפייה מלבנית נייר אפייה ועליו את בצק העלים.
  • 3. מברישים בשמן זית, זורים מלח גס ואופים כרבע שעה, עד שהבצק מזהיב קלות. בודקים שהבצק קיבל צבע גם מלמטה.
  • 4. מוציאים את הבצק מהתנור (לא מכבים את התנור).
  • 5. מערבבים בקערה את רסק העגבניות, הקטשופ, השום והאורגנו.
  • 6. מורחים את "רוטב" העגבניות על הבצק. מפזרים גבינה מגוררת ומעטרים בפרוסות של עגבניה ובצל.
  • 7. לסיום, מזלפים עוד כמה טיפות שמן זית וזורים מעט מלח גס.
  • 8. אופים כ25 דקות או עד שהפיצה זהובה.
  • 9. מצננים מעט ובעזרת גלגלת חותכים למלבנים קטנים.
  • הערה: זהו המתכון המקורי. הוא טעים בעיקר בגלל שמתערבב בו טעם הנוסטלגיה. מומלץ בכל זאת להשקיע קצת יותר ולהגיע לתוצאה הרבה יותר איכותית ועדיין, מדובר בפיצה מהירה וקלת הכנה. הנה, כך:
  • את השילוב של רסק וקטשופ כדאי להחליף ברוטב עגבניות או בעגבניות מרוסקות. כמובן שכדאי להשתמש בעשביים טריים – אורגנו / בזיליקום / טימין.
  • את הגבנ"צ הקלאסית אפשר ומומלץ להחליף במוצרלה ו/או קשקבל.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully