- 1. מחממים תנור ל-190 מעלות.
-
- 2. מניחים בתבנית אפייה מלבנית נייר אפייה ועליו את בצק העלים.
-
- 3. מברישים בשמן זית, זורים מלח גס ואופים כרבע שעה, עד שהבצק מזהיב קלות. בודקים שהבצק קיבל צבע גם מלמטה.
-
- 4. מוציאים את הבצק מהתנור (לא מכבים את התנור).
-
- 5. מערבבים בקערה את רסק העגבניות, הקטשופ, השום והאורגנו.
-
- 6. מורחים את "רוטב" העגבניות על הבצק. מפזרים גבינה מגוררת ומעטרים בפרוסות של עגבניה ובצל.
-
- 7. לסיום, מזלפים עוד כמה טיפות שמן זית וזורים מעט מלח גס.
-
- 8. אופים כ25 דקות או עד שהפיצה זהובה.
-
- 9. מצננים מעט ובעזרת גלגלת חותכים למלבנים קטנים.
-
- הערה: זהו המתכון המקורי. הוא טעים בעיקר בגלל שמתערבב בו טעם הנוסטלגיה. מומלץ בכל זאת להשקיע קצת יותר ולהגיע לתוצאה הרבה יותר איכותית ועדיין, מדובר בפיצה מהירה וקלת הכנה. הנה, כך:
-
- את השילוב של רסק וקטשופ כדאי להחליף ברוטב עגבניות או בעגבניות מרוסקות. כמובן שכדאי להשתמש בעשביים טריים אורגנו / בזיליקום / טימין.
-
- את הגבנ"צ הקלאסית אפשר ומומלץ להחליף במוצרלה ו/או קשקבל.